امروز پنجشنبه ۰۳/۹/۱

دیدار اعضاء خوشه فرش دستباف قم با رئیس مرکز ملی فرش ایران

.

جمعی از ذینفعان منتخب و اعضاء دفتر توسعه خوشه فرش دستباف قم، روز دوشنبه12 خرداد با رئیس مرکز ملی فرش ایران دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار که در سالن جلسات مرکز ملی فرش ایران برگزار شد ابتدا اعضاء خوشه فرش دستباف قم به بیان مسائل و مشکلات موجود پرداختند.

درابتدا، اخوان، رئیس اتحادیه بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف قم، مهمترین مسائل فرش دستباف قم را مسأله نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم، تبلیغات برای نمایشگاه سالانه فرش دستباف قم، کمک به اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان و مسأله تأمین مواد اولیه عنوان کرد.

رجبیان، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم، انتصاب آقای کارگر به سرپرستی مرکز ملی فرش ایران را گام مثبتی جهت اعتلای هنر- صنعت فرش دستباف کشور دانست و گفت: استان قم، منطقه بسیار مهمی از نظر تولید فرش دستباف کشور و تنها استانی است که تمام عوامل اتحادیه ها باهم همکاری و هماهنگی دارند و از تمامی صنف های فرش در این اتحادیه ها حضور دارند.

محمد بیگی، عضو هیئت مدیره اتحادیه بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف قم، مهمترین مشکل فرش دستباف قم را مسأله نمایشگاه دائمی دانست و افزود: در سفر مقام معظم رهبری به استان قم، ایشان دستور ساخت یک نمایشگاه و موزه فرش را برای قم صادر فرمودند. در آن زمان برای احداث این نمایشگاه، 6 میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته بود. اما با توجه به نرخ تورم و افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه ها، کار احداث این نمایشگاه با مشکل روبرو شده است. وی افزود: نمایشگاه قم در صورت احداث، یکی از بهترین نمایشگاه های فرش در ایران خواهد شد که امیدواریم با کمک مرکز ملی فرش این پروژه به سرانجام برسد. وی مشکل دیگر فرش دستباف قم را مسأله تسهیلات بانکی عنوان کرد و افزود: قرار بود تسهیلاتی در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد که متأسفانه بانک ها در این زمینه همکاری نمی کنند.

آقایان بلندیان و کاظمی، اعضاء هیئت مدیره اتحادیه بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف قم نیز با اشاره به مشکل تأمین مواد اولیه، افزودند: بیش از 90 درصد مواد اولیه فرش دستباف قم، ابریشم وارداتی است که برای تأمین این میزان مواد اولیه نیز می بایست تسهیلاتی در نظر گرفته شود.

بیک زاده، عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم درادامه توضیحاتی درخصوص روند فعالیتهای دفتر خوشه فرش دستباف قم ارائه کرد و به اهم فعالیت ها و برنامه های عملیاتی برای توسعه خوشه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، مهمترین مشکلات خوشه فرش دستباف قم مسأله تأمین مواد اولیه، تبلیغات و بازاریابی، آموزش و تقویت مهارت های منابع انسانی است. وی رویکرد تجارت الکترونیک برای توسعه بازار فرش دستباف به ویژه فرش دستباف قم را در حال حاضر اجتناب ناپذیر دانست و در پایان خواستار کمک مرکز ملی فرش در راستای اجرای برنامه های عملیاتی دفتر توسعه خوشه فرش دستباف قم شد.

در ادامه، رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به وظایف دشوار مرکز ملی فرش ایران در قبال جامعه متنوع و گسترده فرش دستباف کشور بیان داشت: پیشبرد اهداف مرکز ملی فرش ایران جز با همراهی و همکاری تشکل ها و اتحادیه های کشور رخ نخواهد داد. وی یکی از کارهای مهمی که مغفول واقع شده را مسأله تبلیغات و بازاریابی عنوان کرد و گفت: ما همچنان نیازمند تبلیغات فرش ایران هستیم و متأسفانه در این حوزه تجارت الکترونیک نداریم. وی افزود: مسأله دیگر تعیین برند عمومی و ملی کشور است که خوشبختانه این کار در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال اجرا است.

حمید کارگر، نمایشگاه قم را یکی از بهترین نمایشگاه های فرش دستباف در کشور دانست و مسأله تبلیغات این نمایشگاه و نیز پیگیری نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم را از برنامه های آتی این مرکز عنوان کرد.

وی همچنین افزود: مرکز ملی فرش، در حال پیگیری تسهیلات صندوق توسعه ملی است و به محض ابلاغ اعتبار این صندوق به بانک ها، می توان آن را به فعالان فرش تخصیص داد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در پایان اظهار داشت: برای اعطای تسهیلات به وارد کنندگان مواد اولیه نیز باید کانال های توزیع شناسایی شوند و مرکز ملی فرش نیز در حال پیگیری و شناسایی این کانال ها می باشد.