معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد: سهم 41 درصدی صنایع کوچک در اشتغال صنعتی کشور

مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران توجه به توسعه صنایع کوچک را باعث ایجاد اشتغال برای بخش وسیعی از جامعه و زمینه ساز رشد توسعه اقتصادی در کشور عنوان کرد و گفت: 41 درصد اشتغال صنعتی کشور توسط صنایع کوچک ایجاد شده است.
به گزارش روابط عمومی و بین الملل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، سیدمحمد علی سید ابریشمی در همایش پنجاه سال تلاش سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران که با حضور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر صنعت، معدن وتجارت، رییس کل بانک مرکزی، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و جمعی از مقامات کشوری و استانی برگزارشد، اظهارداشت: کشورهای در حال توسعه سالها است که به دنبال مدلی برای رشد و توسعه صنعتی خود هستند تا براساس آن بتوانند بر مشکلات اقتصادی ـ اجتماعی خویش غلبه کنند بر همین اساس برخی از این کشورها از یک یا دو دهه قبل در راستای انعطافپذیری خود در امر تولید به سرمایهگذاری و گسترش صنایع کوچک و متوسط پرداختهاند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید براینکه سرمایهگذاری در صنایع بزرگ و سنگین به تنهایی قادر به رفع مشکلات اقتصادی کشور و ارتقای آن به کشور توسعهیافته نیست، تصریح کرد: در حال حاضرصنایع کوچک 91 درصد صنایع کشور را شامل میشود و 24 درصد از سرمایهگذاری در حوزه صنعت در این بخش است.
سید ابریشمی درادامه با نگاهی به فلسفه نامگذاری روزحمایت از صنایع کوچک خاطرنشان کرد: در این همایش تلاش میکنیم تا روایتی از 50 سال تلاش سازمان در حوزه ایجاد زیرساختها و خدمات نرمافزاری و حمایت از صنایع کوچک را ارائه و همچنین از پیشکسوتان این عرصه تقدیر به عمل آوریم.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: توجه به توسعه صنایع کوچک باعث ایجاد اشتغال برای بخش وسیعی از جامعه و موجب رشد توسعه اقتصادی میشود که این امر در کشور ما از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان سیاستگذار و صنایع کوچک به عنوان متولی و نهاد اجرایی و حمایتی پیگیری میشود.
ابریشمی در ادامه با اشاره به تاریخچه تشکیل این سازمان افزود: در آغاز برنامه سوم عمرانی کشور که از سال 1341 تا 1345 ادامه داشت نظام برنامه ریزی کشور به نظام برنامه ریزی 5 ساله تبدیل شد و در آن زمان راهبردها و سیاست های توسعه صنعتی کشور مشخص و دولت با ایجاد برخی از زیرساخت های توسعه ای به این نتیجه رسید که باید بخش صنعت تقویت شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در این برنامه بود که سازمان نواحی صنعتی به منظور برنامه ریزی و اجرای طرح های مربوط به نواحی صنعتی در سال 1343 تشکیل شد و با گذشت نیم قرن از آغاز به کار سازمان نواحی صنعتی تغییرات نسبتا زیادی در طول چرخه عمر این سازمان در سال 1384 سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ماموریت خدمت رسانی به صنایع کشور و به طور خاص صنایع کوچک را بر عهده گرفت و در این راستا این سازمان با استفاده از پتانسلهای 31 شرکت استانی به عنوان بازوی اجرایی ، نقش پررنگی در توسعه صنعتی کشور ایفا می کند.
وی مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی کوچک را استفاده از تسهیلات بانکی واخذ وثیقه عنوان کرد و افزود: صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران در جهت بهره مندی بیشتر واحدها از نظام بانکی کشور تشکیل شده است که انتظارداریم مجلس و دولت در جهت افزایش سرمایه این صندوق تلاش های مضاعفی را انجام دهند.
وی با اشاره به مشکلات فراروی صنایع کوچک کشور، گفت: عدم کفایت مالی برای ارایه خدمات، موارد مربوط به تامین امکانات زیرینایی شهرک های صنعتی، عدم قانون حمایتی از صنایع کوچک، نداشتن نظام مالی و بانکی برای ارایه خدمات بانکی به صنایع کوچک و نداشتن تشکل های ملی و استانی در حوزه صنایع کوچک از جمله مشکلات فراروی صنایع کوچک به شمار می آید.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: طبق مصوبه دولت شرکتهای استانی سازمان صنایع کوچک توسعهای شدهاند که واگذاری شهرکهای صنعتی استانها به صاحبان صنایع همان شهرک در دستور کار بوده و در این راستا 81 شهرک به شرکتهای خدماتی نیز واگذار شده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافه کرد: این سازمان با توجه به اهمیت توانمندسازی صنایع کوچک و رشد رقابت پذیری صنایع طیف وسیعی از خدمات فنی، مهندسی، مشاوره ای، آموزشی، تامین مالی و ارتقا سطح مالی و توسعه و پیوند زدن صنایع بزرگ و کوچک در قالب 84 پروژه خوشه ای فعالیت های خود را ادامه می دهند.
رییس کل بانک مرکزی نیز درهمایش 50 سال تلاش سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: سیاستهایی مانند بنگاههای زودبازده و مسکن مهر لطمات زیادی به اقتصاد کشور زده است و باید از آنها درس بگیریم.
ولی الله سیف با بیان اینکه افراط و تفریطهای گذشته اقتصاد کشور را در وضع بسیار بدی قرار داده است، گفت: زمانی که دولت یازدهم بر سر کار آمد ، فعالان اقتصادی هیچ امکانی برای پیشبینی آینده نداشتند ، با این وجود روند نزولی نرخ تورم در ماههای گذشته نشان میدهد جهتگیریهای اقتصادی دولت درست بوده است.
سیف گفت : حداکثر نرخ تورم قابل قبول برای سال جاری ، 25 درصد اعلام شده و اگرچه این رقم مبالغهآمیز بوده است ، حتی میتوانیم به راحتی به نرخ تورم 20 درصد نیز برسیم.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به بخشهای پولی ، مالی و بانکی در نظر گرفته شده در بسته خروج از رکود دولت گفت: فردا نیز همایش مهمی درباره بسته خروج از رکود دولت برگزار خواهد شد که در آن دولت به صورت شفاف سیاستهای خود را در این زمینه اعلام میکند.
رییس کمیسیون صنایع ومعادن مجلس نیز در این همایش یک روزه گفت:در حال حاضر تعداد 682 شهرک وناحیه صنعتی از نعمت آب و 748 شهرک وناحیه صنعتی از نعمت برق برخوردارند. این درحالی است که شهرک های صنعتی در حال حاضر با کسری 29 هزار لیتر آب روبه رو هستند.
وی درادامه با بیان اینکه صنایع کوچک طی سال های اخیر تا مرز انحلال قرار گرفته اند، گفت: کشورهای ژاپن، آمریکا، کره بیش از 2 برابر ایران دارای سازمان های توسعه ای هستند. رحمانی افزود: ثبات در محیط اقتصادی و نرخ ارز مهمترین عامل پیشرفت در صنایع کشور می تواند باشد.
منبع: روابط عمومی و بین الملل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران