امروز شنبه ۰۳/۹/۳

برگزاری نشست تخصصی راهکارهای عملیاتی ورود به بازار چین در قم

.

نشست تخصصی راهکارهای علمیاتی ورود به بازار چین به همت شرکت‌ شهرک‌های صنعتی استان قم و دفتر توسعه خوشه ‏فرش دستباف قم روز پنج شنبه در سالن جلسات این شرکت برگزار شد.

شاه‌کلید برون‌رفت از مشکلات تکیه بر ظرفیت‌های داخلی است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم در این نشست اظهار کرد: برخی از بخش‌های کوچک ایران اسلامی باید در کنار یکدیگر قرار گیرند تا در کنار یکدیگر یک مجموعه منسجم را تشکیل دهند.

امیر هوشنگ طیبی نژاد با بیان اینکه استان قم ظرفیت‌های ویژه‌ای دارد که صنعتگران باید از آن‌ها استفاده‌های مناسبی داشته باشند عنوان کرد: راهکارهای مختلفی برای نفوذ به بازار جهانی وجود دارد که باید بررسی شود.

وی ادامه داد: حضور هیئت‌های خارجی برای تولیدکنندگان داخلی می‌تواند راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی که گریبان‌گیر تولیدکنندگان شده است، باشد.

وی با اشاره به اینکه استان قم در صنعت فرش از جایگاه والایی برخوردار است، تصریح کرد: دولت‌مردان باید برای مدد تولید‌کنندگان به عرصه بیایند.

طیبی‌نژاد خاطرنشان کرد: شاه‌کلید برون‌رفت از مشکلات تکیه بر ظرفیت‌های داخلی است که رهبر انقلاب اسلامی نیز به این راهکار بسیار تاکید داشته‌اند.

وی با بیان اینکه در ابتدای کار باید رضایت مخاطبان چینی را به‌دست آوریم، ابراز کرد: محصولاتی که به این کشور ارسال خواهد شد باید با توجه به معیارهای تازه‌ای که با خواسته‌های مردم چین نیز ترکیب شده باشد همراه شود.

طبیی‌نژاد مطرح کرد: دولت برای شکستن قانون پا به عرصه نگذاشته است اما به‌دنبال ایجاد بسترهای مناسب برای عرصه تجارت است و در این راستا قانون را ترمیم خواهد کرد.

فرش نیازمند بازاریابی حرفه‌ای است

رئیس سازمان صنعت‏، معدن و تجارت استان قم با بیان اینکه نمایشگاه و فروشگاه دائمی فرش در قم دایر می‌شود، گفت باید بخش خصوصی در راه اندازی و رونق نمایشگاه‌های دائمی فرش ورود پیدا کند.

احمد ذاکری گفت: فرش ایرانی قابلیت دارد که فرهنگ و تمدن پربار و ارزش‌های ملی - اسلامی ایران را به دنیا نشان دهد.

اشتغال ۴۰ هزار نفری صنعت فرش در قم

وی با تأکید بر اینکه فرش دستباف استان قم در دنیا شناخته شده است، افزود: فرش قم توانسته بیش از ۴۰ هزار نفر را در قم صاحب شغل و درآمد کند.

ذاکری با اعلام اینکه ایران توانسته رتبه پنجم را در صدور فرش به چین داشته باشد، گفت: چین بازار بسیار خوبی برای تولیدات ایرانی است. چرا که این کشور تجار ثروتمندی دارد و می‌توانند سرمایه گذاری‌های کلان انجام دهند.

رئیس سازمان صنعت‏ معدن و تجارت قم با ابراز خرسندی از فرصت‌های ایجاد شده در بازار چین گفت: البته یک نکته بسیار مهم و هشدار دهنده‌ای که باید در نظر گرفت تهدیداتی است که می‌تواند اقتصاد چین به کشور وارد کند.

وی با اشاره به اینکه چینی‌ها در تجارت افراد زیرک و حسابگری هستند، افزود: اگر نتوانیم کالای با کیفیت و شناخته شده به چین وارد کنیم علاوه بر ضررهای اقتصادی اعتبار ملی ایران زیر سئوال می‌رود.

نباید مراوده تجاری با چین را یک فرصت محض دانست

ذاکری با بیان اینکه عدم بسته بندی درست کالا باعث شده برخی از بازارهای همسایه را به رقبا واگذار کنیم، گفت: الان برخی از تجار فرش بدون در نظر گرفتن قابلیت‌ها و پشتوانه فرهنگی این اثر ارزشمند هنری فرش را در بازار حراجی با نازل‌ترین قیمت به فروش می‌رسانند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با تاکید براینکه راه ندازی نمایشگاه دائمی فرش به سرمایه گذاری بیش از ۴ میلیارد تومانی نیاز دارد، گفت: برای ایجاد و دوام فروشگاه دائمی فرش نیاز به همکاری و ورود فعال بخش خصوصی و اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان فرش قم داریم.

وی با اعلام این مطلب که عرضه و تولید فرش باید در دست متولیان این صنف باشد، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید در زمینه فرش صورت پذیرد بازاریابی حرفه‌ای و ایجاد یک نگاه تجاری اصولی به این صنعت است.

صنایع دستی قم باید از فرصت‌های سرمایه گذاری در چین استفاده کند

عضو هیئت رئیسه شورای بازرگانان ایرانی مقیم چین نیز با بیان اینکه چین بازار تشنه‌ای برای سرمایه گذاری خارجی دارد، گفت: صنایع دستی قم باید از فرصت‌های سرمایه گذاری در چین ‌‌نهایت استفاده را ببرد.

مجید شماعی‌زاده گفت: درست است که تجار چینی سرمایه گذاران قهاری هستند اما نباید از فرصت‌های بی‌شمار سرمایه گذاری که در چین وجود دارد چشم پوشی کرد.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری ایرانی‌ها در چین از بعد از سقوط ارزش ریال و گرانی ارز افزایش پیدا کرده است، گفت: آن چیزی که باعث ورود و تداوم در بازار چین است حضور برنامه ریزی شده و حرفه‌ای است درغیر این صورت مثل بسیاری از تجار ایرانی با دست خالی برمی گردیم.

چین یک بازار بزرگ سرمایه گذاری است

شماعی‌زاده با بیان اینکه اگر درست عمل کنیم می‌توانیم حداقل تا دو سال دیگر در معادلات تجاری چین نقشی داشته باشیم، گفت: دنیا به بازار چین به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری نگاه می‌کند. چون آن‌ها می‌دانند که در چین بیش از یک میلیارد نفر توانایی خریدن محصولاتشان را دارد.

این سرمایه‌گذار ایرانی در چین در ادامه به ترفندهای ورود به بازار چین اشاره کرد و گفت: ایجاد یک تصویر ملی غنی برای مشتریان یکی از تکنیک‌های مهم برندنیگ در تجارت جهانی است.

عضو هیئت رئیسه شورای بازرگانان ایرانی مقیم چین، با بیان اینکه پشتوانه تاریخی و فرهنگی ایران را برای مشتریان خود به خوبی تشریح کرده‌ایم، گفت: برخی در دنیا تا نام ایران را می‌شنوند به موازات آن یاد منازعات سیاسی و ابزار‌های مخرب جنگی می‌افتند که گروه ما در چین این حس را به شدت تغییر داده است.

وی تغییر زاویه دید مشتری را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: بسیاری از مشتریان ما اصلا کاری به ظرافت و نوع بافت فرش ندارند و چیزی که برایشان مهم است زمینه تاریخی و فرهنگی نقش‌های ثبت شده روی فرش است.

شماعی‌زاده با بیان اینکه در چین به فرش به عنوان یک پوشش زیر پا نگاه نمی‌کنند، افزود: چون آن‌ها می‌خواهند یک اثر هنری بخرند لذا اصلا نگاه ابزاری به فرش ندارند.

باید به سؤالات چینی‌ها درباره ایران پاسخ داد

این تاجر ایرانی مقیم چین با اعلام اینکه بازار چین برای ایرانی‌ها هنوز بالقوه و محدود است گفت: چین در زمینه تولید فرش بازار وسیعی دارد و حتی می‌تواند نیازهای کشور ما را کاملا تامین کند.

عضو هیئت رئیسه شورای بازرگانان ایرانی مقیم چین با اشاره به اینکه چینی‌ها به فرش‌های هنری ایران بسیار علاقمندند بیان داشت: اگریک چینی بداند فرشی که قرار است بخرد در دنیا نظیر ندارد و یا در حد محدود بافته شده است و یا در اختیار شخصیت‌های مهم دنیا قرار دارد بالا‌ترین پرداخت و خرید را از فروشنده خواهند داشت.

وی گفت: برخی تجار به دلیل اینکه می‌خواهند زود‌تر به نقدینگی برسند فرش خود را در حراجی‌ها با بد‌ترین روش به فروش می‌رسانند که در ‌‌نهایت این گونه مبادلات منجر به آسیب دیدگی برند فرش اصیل ایرانی می‌شود.

شماعی‌زاده جلب اعتماد و وفاداری به مشتری را یکی از رموز موفقیت در تجارت جهانی دانست و گفت: خوشبختانه به دلیل اینکه چینی‌ها به آمریکا و حامیان غربی‌اش زیاد اعتماد ندارند لذا نسبت به آداب و فرهنگ ایرانی بدبین نیستند اما در عین حال نوعی ابهام و سؤال در ذهنشان است که باید دولت با کمک بخش خصوصی این نگاه را مثبت و روشن کند.

وی افزود: اگر بتوانیم بازار چین را به خوبی تحلیل کنیم می‌توانیم در بسیاری زمینه‌ها بسترهای سرمایه گذاری را فراهم کنیم.

گفتنی است اين نشست روز پنج شنبه 11 دی ماه، با حضور فعالين اقتصادی خوشه فرش دستباف قم و تعدادی از تجار چيني در سالن شهدای شركت شهركهای صنعتی استان قم برگزار شد.