امروز پنجشنبه ۰۳/۱/۳۰

گزارش ویژه: احداث نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم، از کلنگ زنی تاکنون (بخش دوم)‏

.

در بخش اول این گزارش به بررسی اختصاص بخشی از بودجه سفر مقام معظم رهبری به قم برای احداث نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم و ضرورت و مزایای احداث این نمایشگاه پرداخته شد.

لذا در بخش دوم این گزارش سعی شده تا در مورد اقداماتی که بعد از مراسم کلنگ زنی این پروژه تاکنون انجام گردیده و وعده ها و نقطه نظرات دست اندرکاران و متولیان این امر پرداخته شود.

آغاز به کار عملیات اجرایی احداث نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم

در روز یکشنبه 12 خرداد 1392، طی مراسمی با حضور استاندار وقت قم کلنگ پروژه نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم به زمین زده شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری قم، کرم رضا پیریایی استاندار وقت، در مراسم کلنگ زنی نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از آغاز عملیات اجرایی ساخت این نمایشگاه، اظهار كرد: توانمندی های ویژه و سبقه قم در زمینه هنر فرش دستباف، احداث چنین مكانی را ضروری كرده است.

وی با بیان اینكه با پیگیری ها و تلاش متولیان باید این نمایشگاه تا پایان سال به مرحله بهره برداری برسد، افزود: هنگامی مردم از ما راضی می‌شوند که به وعده‌هایی که داده‌ایم عمل کنیم.

ساخت این نمایشگاه بارها از سوی نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی مورد تأکید قرار گرفته است، از جمله دکتر علی لاریجانی، نماینده مردم قم. رئیس مجلس شورای اسلامی در دیداری با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در مرداد ماه 1392 طی سخنانی با اشاره به اینکه صنعت فرش برای استان قم مسئله ای اساسی است که باید به آن توجه ویژه شود، بر تسریع در ساخت نمایشگاه دائمی فرش تأکید کرد.

همچنین لاریجانی در آن دیدار یادآور شد: صنعت فرش در استان قم بومی بوده و بسیاری از ساکنان این شهر با این صنعت در ارتباط هستند و در زمینه هنری و کیفیت نیز دارای ارزش بالایی است که باید بدان کمک شود و گرنه دچار معضل خواهد شد.

این تأکیدات مبنی بر ساخت هر چه سریعتر نمایشگاه دائمی فرش قم از سوی برخی مسئولان استان در حالی است که دست اندرکاران مربوطه هر بار زمانی را برای احداث این پروژه اعلام می کنند.

تکمیل نمایشگاه و موزه فرش قم تا پایان سال 92

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در ابتدای آبان 92 از اتمام عملیات اجرایی احداث نمایشگاه و موزه فرش قم تا پایان همان سال خبر داد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، یونس عالی پور گفت: تا آذرماه سال جاری کار سخت افزاری احداث نمایشگاه و موزه فرش قم آماده می‌شود و تا پایان سال به شرط تأمین اعتبار موزه و نمایشگاه فرش به اتمام می‌رسد.

وی اظهار داشت: ساخت سازه این نمایشگاه تاکنون 70 درصد و سوله‌ها 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: این نمایشگاه به وسعت پنج هزار متر مربع پس از اتوبان قم تهران واقع شده که در سفر مقام معظم رهبری ساخت آن مصوب شد.

وی ادامه داد: برای ساخت آن 6 میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که البته برای تکمیل آن نیاز به بیش از این مقدار است.

عالی پور ادامه داد: این سالن در اختیار سازمان صنعت و معدن و تجارت است و از سال آینده تمامی نمایشگاه ها در نمایشگاه فرش در وسعت بیشتر با کیفیت بهتر برگزار می‌شود.

عملیات ساخت سرعت می‌گیرد

بعد از تمام وعده‌هایی که عملی نشد، معاون برنامه‌ریزی سابق استانداری قم گفت: مشکل بودجه این طرح برطرف شده و عملیات ساخت به زودی سرعت می‌گیرد.

سید رضا دهناد در آبان ماه 92 با اشاره به مشکلاتی که در زمینه تأمین بودجه این طرح وجود داشت اظهار کرد: بودجه این طرح از سوی بودجه‌های سفر رهبر انقلاب به قم، بودجه‌های استانی و بودجه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم تأمین شده است.

گویا معوقات پرداختی استانداری قم، وزارت صنعت معدن و تجارت و محل تامین اعتبار سفر مقام معظم رهبری برای اجرا و اتمام پروژه مجموعا 3 میلیارد و 400 میلیون تومان بوده است که در سال جاری پرداخت خواهد شد و مشکل برطرف شده است. پیش از این هم استاندار سابق قم موانع گمرکی و بانکی را عامل تعویق در تأمین بودجه این طرح عنوان کرده بود.

به گفته دهناد مسئولان ساخت این نمایشگاه در حال رایزنی با شهرداری برای گرفتن مجوزهای لازم هستند.

نیاز به 20 میلیارد تومان اعتبار

با این همه کارشناسان می‌گویند برای ساخت نمایشگاه دائمی 6 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است در حالی که اگر بخواهیم مکانی با امکانات جانبی و در شأن فرش قم ساخته شود به حدود ۲۰ میلیارد تومان بودجه و نمایشگاهی با زیربنای 10 تا 20 هکتار نیاز داریم تا بتوانیم نیازهای تولیدکنندگان، صادرکنندگان و تمام صنوف وابسته به فرش دستباف را برطرف کنیم.

اگر نمایشگاه دائمی فرش قم به صورت اصولی و با در نظر گرفتن تمام امکانات ساخته شود، می تواند نقش بسزایی در معرفی توانمندی های استان، افزایش تجارت و صادرات فرش دستباف قم داشته باشد که این خود می تواند زمینه اشتغال پایدار تعداد زیادی از فعالان عرصه فرش را به وجود آورد.

دهناد می‌گوید زمین ساخت این نمایشگاه در ابتدای اتوبان قم - تهران در نظر گرفته شده که رفت و آمد برای مهمانان خارجی آسان باشد.

انتخاب پیمانکار یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت یک طرح است که در این مورد انجام شده و به گفته معاون برنامه‌ریزی سابق استانداری در حال کار است.

این نمایشگاه با زمینی به مساحت 6 هزار متر و یک موزه فرش، نمادی از فعالیت‌های استان قم در عرصه تولید خواهد بود و فرش استان را بیش از پیش به مردم کشور و دیگر مردم جهان خواهد شناساند.

ضرورت احداث نمایشگاه و موزه فرش دستباف دائمی در استان قم

به گزارش روابط عمومی استانداری قم حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق صالحی منش در دیدار فعالان عرصه فرش استان قم در اسفندماه 92 با اشاره به توانمندی‌های این استان در عرصه فرش دستباف اظهار کرد: استان قم با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندیهای بسیار بالا، از پیشگامان کشور در عرصه تولید و صادرات فرش محسوب می‌شود.

استاندار قم احداث نمایشگاه و موزه فرش قم را یکی از مسائل مهم حوزه فرش استان برشمرد و افزود: توانمندی‌های ویژه و سابقه قم در هنر فرش دستباف، ضرورت احداث این مکان را دوچندان می‌کند.

وی با اعلام حمایت مجموعه مدیریتی استان از صنعت فرش استان قم خاطر نشان کرد: استانداری قم با وجود محدودیت منابع اعتباری ازهیچ تلاشی دریغ نمی‌کند، اما جهت اتمام این پروژه باید از توان بخش خصوصی نیز بهره‌مند شد تا هرچه زود‌تر شاهد شکوفایی بیش از پیش صنعت فرش قم باشیم.

احداث این نمایشگاه 30 درصد پیشرفت داشته است

مجید اخوان، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف روستایی قم، در اسفندماه 92 در بخشی از سخنان خود با اشاره به نمایشگاه دائمی فرش استان قم اظهار کرد: احداث این نمایشگاه ۳۰ درصد پیشرفت داشته است و کارهای ابتدایی آن صورت گرفته و برای به اتمام رسیدن ساخت منتظر اعتبار آن می‌باشد.

وی ادامه داد: ۶ میلیارد تومان برای احداث این نمایشگاه تخصیص یافته که فقط ۲ میلیارد آن پرداخت شده است.

در جلسه مشترک فعالان اقتصادی با استاندار قم که در اوایل خرداد 93 برگزار شد، مسأله احداث  نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم نیز از جمله مهم ترین مواردی بود که به آن اشاره شد.

عضو هیئت رئیسه اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم نیز در این جلسه بر کند پیش رفتن احداث نمایشگاه فرش دستباف قم اشاره کرد و از استاندار قم خواستار شد تا پیگیر این مسئله باشد.

انتقاد از کندی احداث نمایشگاه فرش

جواد دلاوری، معاون عمرانی استاندار قم نیز در خرداد ماه 93، با انتقاد از روند احداث نمایشگاه فرش دستباف قم در محدوده سایت 100 هکتاری گردشگری ادامه داد: کار احداث شرکت نمایشگاهی هم بسیار کند پیش می‌رود و معلوم نیست این طرح‌ها چه زمانی به ثمر بنشینند.

معاون امور بازرگانی صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: اگر امسال بودجه های مورد نیاز تأمین شود، پروژه نمایشگاه دائمی فرش دستباف به بهره برداری خواهد رسید.

با تأمین اعتبارات استانی، استان قم امسال صاحب نمایشگاه دائمی فرش دستباف می شود

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه ستاد پیگیری و نظارت بر مصوبات سفر مقام معظم رهبری که با حضور مسئولان و مدیران دستگاه های صاحب طرح های اجرایی شامگاه شنبه 31 خرداد 93 در تالار امام رضا(ع) استانداری برگزار شد، امیر محمدی چهر، معاون امور بازرگانی صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به مصوبه این سازمان در جریان سفر مقام معظم رهبری در سال 89 به استان قم اظهار کرد: احداث نمایشگاه دائمی فرش دستباف استان قم تنها مصوبه سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در سفر مقام معظم رهبری بود.

در این سفر مصوب شد که دو میلیارد تومان از دفتر مقام معظم رهبری، دو میلیارد از سوی بودجه‌های استانی و همین میزان نیز از سوی وزارتخانه مربوطه برای ساخت نمایشگاه اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه از ده هکتار زمین در نظر گرفته شده برای احداث این نمایشگاه، دو هکتار خریداری شد، ادامه داد: مابقی زمین توسط سازمان مسکن و شهرسازی واگذار خواهد شد.

محمدی چهر تصریح کرد: در حال حاضر اسکلت بندی فلزی ساختمان انجام شده است و سازه آن یکی از شکیل ترین سازه‌ها در سطح کشور و به شکل قالیچه حضرت سلیمان است و سقف آن نیز منقش به پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی است.

وی افزود: در حال حاضر شش هزار متر مسقف شده است که دو هزار متر مربوط به موزه و ساختمان اداری آن است و ساخت بتنی داخل آن انجام شده است.

معاون امور بازرگانی صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به پیشرفت فیزیکی 40 درصدی این طرح عنوان کرد: اگر امسال بودجه‌های مورد نیاز تامین شود، پروژه به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه بودجه مصوب از سوی دفتر مقام معظم رهبری به طور کامل پرداخت شده است، افزود: امید است بتوان از طریق ماده 22، پیگیری های لازم برای جذب اعتبارات معهود از سوی استانداری قم و وزارتخانه صورت بگیرد.

تا پایان امسال، دیوار کشی و تأسیسات نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم انجام می شود

محمدجلال گلدوست، مسئول نظارت براجرای پروژه نمایشگاه فرش دستباف قم، با اشاره به اینکه سایت فرش دستبافت قم 10 هکتار است افزود: در فاز نخست ساخت سالن نمایشگاهی این سایت در شش هزار متر در حال انجام است.

گلدوست بیان داشت: دو میلیارد تومان اعتبار ملی، دو میلیارد تومان اعتبار استانی و دو میلیارد تومان نیز از اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب به اجرای این طرح تخصیص یافته است. در عمل 2.5میلیارد تومان ازبودجه رهبری، 1.7میلیارد از اعتبار ملی و فقط 150میلیون تومان از اعتبارات استانی پرداخت شده است.

وی یادآور شد: تاکنون مشکل خاصی برای تخصیص بودجه وجود نداشته است و هروقت درخواست اعتبار شده، محقق گردیده، خصوصاً بودجه رهبری که 500میلیون تومان بیشتر پرداخت شده و 1.5میلیارد دیگر نیز برای پرداخت در نظر گرفته اند. این در حالی است که در بخش اعتبارات استانی تنها 150 میلیون تومان آن تخصیص یافته و یک میلیارد و 850 میلیون تومان دیگر باقی مانده است.

وی خاطرنشان کرد: تا پایان امسال اسکلت فلزی، دیوار کشی و تأسیسات نمایشگاه به پایان می رسد.

منبع: گروه خبر