در هماندیشی با رئیس مرکز ملی فرش مطرح شد: لزوم تبلیغات فرش دستباف در بازار چین
قم - خبرگزاری مهر: هماندیشی روسای اتحادیهها و اعضای منتخب خوشه فرش دستباف قم با رئیس مرکز ملی فرش ایران شامگاه چهارشنبه در محل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، معاون تجارت داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در این هماندیشی بر لزوم تسریع در ساخت نمایشگاه دائمی فرش استان قم تاکید کرد و کمک به احداث این نمایشگاه را از اولویتهای سازمان صنعت استان ذکر کرد.
امیر محمدیچهر در عین حال که خوشه فرش دستباف قم را اولین خوشه فرش کشور ذکر کرد، بزرگترین مشکل فرش دستباف این استان را رکود بازار دانست.
به گفته معاون تجارت داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم، عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم در مورد بازار چین مطالعات خوبی را انجام داده است.
فرش دستباف در چین شناخته شده نیست
حسین بیکزاده، عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم نیز در این جلسه با بیان اینکه خوشه فرش دستباف قم، جزو اولین خوشههای فرش دستباف کشور است، «همکاری در عین رقابت» را هدف اصلی توسعه خوشهها ذکر کرد.
وی همافزایی نهادهای پشتیبان خوشه را در توسعه خوشه فرش مهم دانست و در مورد مشکلات فعالان عرصه فرش دستباف افزود: تأمین مواد اولیه، ضعف در بازاریابی و تبلیغات، استفاده نکردن از تجارت الکترونیک و بالابودن میانگین سنی شاغلان فرش از مشکلات مهم خوشه فرش دستباف قم است.
بیکزاده با بیان اینکه توسعه بازار چین یکی از مطالعات پژوهشی مرکز ملی فرش ایران است اظهار کرد: دفتر توسعه خوشه فرش دستباف قم نیز در این زمینه فعالیتهای هدفمندی انجام داده است.
عامل توسعه خوشه فرش دستباف قم ادامه داد: ما مطالعات میدانی را در چهار شهر پکن، شانگهای، ارومچی و چین دائو انجام دادهایم و نتایج اولیه مطالعات، عدم شناخت فرش دستباف در چین را نشان میدهد.
به گفته بیکزاده، معرفی فرش دستباف قم در رسانههای چینی و ایجاد مرکز عرضه فرش دستباف قم در چین از راهکارهای پیشنهادی دفتر توسعه خوشه فرش دستباف قم است.
کمبود نقدینگی
غلامرضا اخوان رئیس اتحادیه صنفی فرش دستباف قم دیگر سخنران این هماندیشی بود که کمبود نقدینگی را یکی از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان فرش دستباف قم ذکر کرد.
به گفته این پیشکسوت فرش دستباف قم، قرار بود تسهیلاتی از طریق صندوق مهر امام رضا(ع) در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد که این اقدام امکان پذیر نشده است.
بیرغبتی بافندگان فرش به ادامه فعالیت
مجید اخوان رئیس اتحادیه تعاونیهای روستایی قم هم به تشریح برخی از مشکلات فعالان عرصه فرش دستباف استان پرداخت. به گفته وی فرش دستباف تحت تأثیر رکود تورمی و مهمتر از آن مناسبات سیاسی و خارجی از جمله تحریمها قرار دارد.
وی که معتقد است در یک سال اخیر روند نزولی بازار فرش تشدید شده است، نسبت به بیرغبتی بافندگان فرش دستباف به ادامه فعالیت هشدار داد و تصریح کرد: متاسفانه بافت فرش دستباف از نظر فرهنگی با مشکلاتی همراه است و بافندهبودن برای بافندگان فرش عار به شمار میرود.
اخوان با تاکید بر اینکه تورم داخلی و قیمت تمام شده فرش دستباف با تورم جهانی تناسب ندارد، اظهار کرد: مواد اولیه فرش دستباف تحت تأثیر این تورم است و با افزایش نرخ ارز، قیمت تمام شده ابریشم بالا رفته است.
وی با اشاره به وارداتی بودن پشم و کرک تصریح کرد: به دنبال این مشکلات، دستمزد کارگر هم تحت تأثیر تورم باید بالا برود.
بزرگترین آفت اقتصاد، بانکها هستند
رئیس اتحادیه تعاونیهای روستایی قم بانکها را بزرگترین آفت اقتصاد دانست و با بیان اینکه صادرکنندگان فرش دستباف قم بازار خارج از کشور را از دست دادهاند اظهار کرد: البته غفلت از تبلیغات خارجی و داخلی هم به این مشکلات افزوده است، بنابراین از مرکز ملی فرش انتظار میرود در ترویج بازار داخلی و تبلیغات فرش دستباف به فعالان فرش دستباف کمک کند.
کاظمی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه صنفی فرش دستباف قم دارابودن صنف یکپارچه و فهیم و دانا در زمینه فرش دستباف را از مزیتهای این استان ذکر کرد و افزود: ما در قم مشکل بافنده نداریم و استادکاران فرش دستباف قم با سخاوت برخورد میکنند و از حق بافنده دفاع میکنند.
به گفته وی روحیه تنوع طلبی، به روزبودن، مشورت کردن و صادق بودن در تولیدکنندگان فرش دستباف قم وجود دارد.
تاریخ انتشار: 10 مهر 1393
منبع: خبرگزاری مهر