امروز جمعه ۰۳/۱/۱۰

رایزنی برای تقویت خوشه های فرش

.

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و عاملان توسعه خوشه های فرش با حضور در مرکز ملی فرش ایران خواستار همراهی این مرکز در توسعه خوشه فرش دستباف در استان ها شدند.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، این مرکز میزبان معاون سازمان صنایع کوچک وشهرکهای صنعتی ایران بود که به همراه عاملان توسعه خوشه فرش دستباف استان های خراسان رضوی، قم، ایلام، گلستان، فارس و زنجان  برای طرح مشکلات توسعه خوشه فرش دستباف در استان ها در این جلسه شرکت کرده بودند.

در این نشست که با هدف هم اندیشی و هم افزایی در بهره مندی از توان موجود در سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در خدمت هنر- صنعت فرش دستباف تشکیل شد؛ عاملان توسعه خوشه فرش دستباف استان های خراسان رضوی، قم، ایلام، گلستان، فارس و زنجان به ارایه پیشنهادها و دغدغه های خود پرداختند.

سرپرست مرکز ملی فرش ایران؛ با تاکید بر انتظار تحولی مثبت در حوزه فرش دستباف با شکل گیری و ورود چند ساله خوشه های فرش به این حوزه، برونداد کنونی را مطلوب و شایسته ندانست و گفت: ما مایلیم از هر توان و نیرویی به نفع فرش دستباف کشور استفاده کنیم و وقتی فرش را هنر- صنعتی ملی می خوانیم طبیعی است که امیدواریم توان و انگیزه دستگاه ها و نهادهای مختلف در سطح کشور به خدمت فرش درآید.

حمید کارگر با اشاره به برخی ناهماهنگی های کنونی میان خوشه های فرش با سازمان های صنعت، معدن و تجارت در استانها افزود: ادارات فرش در سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها بازوی اجرایی مرکز ملی فرش ایران هستند که می توانند به عنوان حلقه های وصل عمل کنند و تاکید داریم نباید موازی کاری و یا تداخل کاری موجب آسیب شود.

وی با اشاره به تدوین سند ملی فرش با رویکرد خوشه ای گفت: داشتن اسناد بالادستی برای این هنر- صنعت از ضروریات است که البته توجه به اقتضائات بومی و استانی نیز باید در آن لحاظ شود.

در این نشست غلامرضا سلیمانی، معاون سازمان صنایع کوچک وشهرکهای صنعتی ایران با اشاره به شناسایی 21 منطقه برای ایجاد خوشه فرش گفت: قبل از اینکه برنامه توسعه را عملیاتی کنیم باید امکان سنجی را در مناطق مختلف کشور انجام دهیم تا پتانسیل های موجود را به کار گرفته و فرایند توسعه خوشه ای را انجام دهیم.

وی با اعلام آمادگی برای عقد تفاهم نامه ای با مرکز ملی فرش ایران، به تبیین چگونگی پیاده سازی و  توسعه خوشه فرش دستباف پرداخت.

سلیمانی همچنین با اشاره به رویکرد شبکه ای و توسعه ای در فعالیت خوشه های کسب و کار گفت: هنر-صنعت فرش دستباف باید به ثروت تبدیل شود و این ثروت به بافنده ها تزریق شود.

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران پیگیری حلقه های مفقوده را نمود فیزیکی این روند دانست و عنوان کرد: مسائل استراتژیک و چشم انداز مشترک سند ملی فرش باید بررسی شود تا بتوان توسعه بازار داخلی و خارجی را رقم زد.

وی ادامه داد: فرش را باید به بازار بین الملل پیوند بزنیم و برای این کار آموزش مهارتهای انسانی لازم است.

گفتنی است؛ عاملان توسعه خوشه فرش دستباف استان های خراسان رضوی، قم، ایلام، گلستان، فارس و زنجان نیز ضمن بیان نظرات خود درباره توسعه خوشه فرش دستباف در استان ها به طرح مشکلات و دستاوردها نیز پرداختند.

منبع: روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران