به بهانه درگذشت استاد تقی بابایی؛ چهره ماندگار فرش دستباف قم
استاد تقی بابایی در سال 1313 در شهر قم و در خانواده ای اهل فرش متولد شد. پدر او که از سال 1310 به تولید قالی مشغول بود اولین استاد او محسوب می شد. پس از مدتی از پدر جدا شد و مغازه ای را برای خود کرایه کرد. وی در سن 18 سالگی وارد بازار کار شد. در ابتدا کار خود را از چله دوانی آغاز کرد و سپس فرش هایی را از جنس پشم و کرک تولید کرد؛ و پس از مدتی به سمت تولید فرش های ابریشمی رفت.
تنوع فرش های تولیدی مرحوم بابایی به 50 نوع می رسید اما در این میان فرش های خشتی وی بسیار معروف بودند. فرش های تولیدشده توسط این هنرمند به کشورهای زیادی همچون انگلیس، فرانسه، ژاپن، امریکا، آلمان و امارات صادر شده اند. وی پیشرفت در تولید فرش را مرهون استفاده از رنگ، نقشه و بافت مرغوب می دانست و موفقیت را تنها در به جای گذاشتن نام نیک از خود می دانست.
استاد بابایی معتقد بود پیشکسوتانی که به دلایلی از دور تولید خارج شده اند نیاز به کمک دیگران ندارند، تنها نباید گذشته آنان را فراموش کرد؛ این افراد سابقه ای قابل تامل دارند که برای حفظ جایگاه و احترام آنان، صرفا نباید از یاد برده شوند. در عین حال جوانان را تولیدکنندگان خوب و خلاقی می دانست که اگر با پشتوانه کار کنند، می توانند زمام امور را به دست بگیرند.
مرحوم تقی بابایی در همایش تجلیل از چهره های ماندگار فرش دستباف قم در سال 93، به عنوان چهره ماندگار در بخش پیشکسوت نمونه، معرفی و تندیس گره طلایی را دریافت نمود. این هنرمند بزرگ، در روز پنجشنبه 23 اسفند ماه 1393، بر اثر ايست قلبي جان به جان آفرین تسلیم کرد.
دفترخوشه فرش دستباف قم فقدان این هنرمند گرامی را به جامعه بزرگ فرش کشور و قم، خصوصا خانواده محترم آن فقید تسلیت عرض می کند.