ایجاد رشته مدیریت توسعه خوشههای کسب و کار در قم اجتنابناپذیراست

به گزارش روابط عمومي شركت شهركهاي صنعتي استان قم؛ روح الله ابراهیمی با بیان جدید و نوپا بودن مباحث مطرح در خوشههای کسب و کار گفت: با توجه به آموزشهای متفرقه در این زمینه و عدم انسجام اینگونه آموزشها در یک رشته خاص، ایجاد رشته مدیریت توسعه خوشههای کسب و کار ضروری است.
وی گفت: با توجه به قرار گرفتن الگوی توسعه خوشههای کسب و کار در دستور کار صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی و پرورش نیروهای متخصص در این زمینه رشته مدیریت توسعه خوشههای کسب و کار نیز در دستور کار قرار گرفت.
ابراهیمی با بیان ضرورت تربیت نیروهای متخصص در زمینه مدیریت توسعه خوشههای کسب و کار ادامه داد: تاسیس و راهاندازی این رشته تحصیلی ضروری و اجتنابناپذیر است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قم با اشاره به اینکه رشته پیشنهادی در ارتباط با حوزه مدیریت و توسعه خوشههای کسب و کار است اظهار کرد: مأموریت این رشته مدیریت و برنامهریزی توسعه بنگاههای کوچک و متوسط اقتصادی است.
وی همچنین افزود: این رشته با بررسی و نظارت بر فعالیت یک یا چند گروه بنگاه اقتصادی، راهکارهای لازم برای ارتقای کیفیت عملکرد و جلوگیری از آفتها و آسیبهای اقتصادی آنها را ارائه میکند.
ابراهیمی گفت: دوره مورد نیاز شامل تربیت و توانمندسازی نیروی متعهد، متخصص و علاقمند برای مدیریت و برنامهریزی صنعتی و خوشههای کسب و کار با استفاده از ظرفیتهای موجود در بنگاههای اقتصادی خرد، کوچک و متوسط است.
وی هدف از ایجاد این رشته را نظاممند کردن فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و نهادهای مرتبط با خوشههای کسب و کار و افزایش کیفی عملکرد بنگاههای کوچک و متوسط با یکدیگر از طریق الگوسازیهای موفق و جلوگیری از آفتها، آسیبها و بحرانهای اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و ... عنوان کرد.
پذیرش دانشجو پس از تصویب کارگروه استانی و کشوری
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قم با بیان اینکه رشته مدیریت توسعه خوشههای کسب و کار با ویژگیهای یاد شده در سطح کارشناسی در دانشگاههای کشور وجود ندارد، اظهار داشت: تنها سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در دورههای زمانی نامنظم اقدام به برگزاری یک دوره آموزشی برای این منظور میکند که با توجه به محدودیتهای مختلف آموزشی، زمانی و ... نتایج لازم کسب نشد.
ابراهیمی پذیرش دانشجو در رشته مدیریت توسعه خوشههای کسب و کار را پس از تصویب آن در کارگروه استانی و بعد از آن در کارگروه کشوری عنوان کرد.
وی اظهار امیدواری کرد با پیگیریهای صورت گرفته توسط معاونت صنایع کوچک این شرکت، رشته مدیریت توسعه خوشههای کسب و کار در ترم دوم سال تحصیلی جدید به نتیجه برسد و شاهد جذب دانشجو در بهمن امسال باشیم.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قم یادآور شد: این شرکت از سال 86 با هدف تربیت نیروهای متخصص فنی و مهارتی اقدام به تاسیس مرکز علمی کاربردی شرکت شهرکهای صنعتی کرد.
وی افزود: تاکنون در این دانشگاه نزدیک به 600 نفر فارغالتحصیل در رشتههای برق، کسب و کار، حسابداری، جوشکاری، تعاون و ... داشته است.
شرکت شهرکهای صنعتی قم به عنوان شرکت تابعه «سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران» در اسفند ماه سال 76 تاسیس شد و از فروردین سال 77 فعالیت خود را در شهرک صنعتی شکوهیه و سلفچکان آغاز کرد؛ هماکنون شرکت دارای هفت شهرک صنعتی مصوب و یک مجموعه فناوری اطلاعات است.
منبع: روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استان قم